Porsche konfigurator

Zgodbe dvojne zmogljivosti

Menu item

Dvojna zmogljivost: Cayenne E-Hybrid & Panamera 4 E-Hybrid

Tehnologija Porsche E-Hybrid se je rodila na dirkališču, z leti razvoja pa je svoje mesto našla tudi v najzmogljivejših cestnih modelih Porsche Cayenne in Panamera. Združitev moči bencinskega in električnega motorja se odraža v večji hitrosti, učinkovitosti in vzdržljivosti teh avtomobilov.

4 MIN BRANJA

Menu item

Modeli Porsche E-Hybrid: Vse, kar morate vedeti o priključnih hibridih Porsche

Prodajna svetovalca v Porsche Centru Ljubljana, Ines Severinski Krivec in Filip Batič, sta Saši Kapetanoviču odgovorila na vsa vprašanja o modelih Porsche E-Hybrid. Oglejte si video, ali pa berite dalje, da jih boste tudi vi bolje poznali.

6 MIN BRANJA

Menu item

Porsche od blizu: Porsche Panamera 4 E-Hybrid

Porschejevi hibridni pogonski sklopi izvirajo neposredno iz avtomobilskega športa. Povečanje zmogljivosti z dodatnim električnim motorjem, ki podpira bencinskega, je bila še pred leti inovativna strategija za številne zmage na dirkališčih, danes pa je ta izjemo učinkovita tehnologija na voljo tudi v cestnih avtomobilih. Hibridna Panamera je na voljo v treh različicah motorizacije, podrobneje pa vam predstavljamo Panamero 4 E-Hybrid s 462 konjskimi močmi. Za več zmogljivosti lahko izberete še med Panamero 4S E-Hybrid s 560 konjskimi močmi in Panamero Turbo S E-Hybrid, ki razvije kar 700 konjskih moči. Vse tri različice so na voljo kot limuzina, podaljšana limuzina Executive ter Sport Turismo.

11 MIN BRANJA

Menu item

Porsche od blizu: Porsche Cayenne E-Hybrid

Prihodnje leto bo minilo 20 let, odkar smo pri Porscheju stopili v tako imenovan SUV segment (Sport Utility Vehicle). Za razliko od večine avtomobilskih proizvajalcev smo idejo o športnem terencu že takrat uresničili precej dobesedno. Prvi generaciji zmogljivih bencinskih in dizelskih športnikov je leta 2011 sledila druga, v kateri se je Cayennovi floti pridružil prvi hibrid z geni dirkalnika. Znanje in izkušnje, ki smo jih s hibridno tehnologijo pridobili na dirkališčih, smo zadnje desetletje intenzivno prenašali na cesto. Danes je med nami že tretja generacija Cayenna z zmogljivo in učinkovito tehnologijo priključnega hibrida. Hibridni Cayenne je na voljo v dveh izvedbah. Osnovna, Cayenne E-Hybrid razvije 462 konjskih moči, močnejša Cayenne Turbo S E-Hybrid pa kar 680. Oba modela sta na voljo kot SUV in Coupé.

11 MIN BRANJA

Menu item

Zmogljivost in učinkovitost: Delovanje sistema Porsche E-Hybrid

Priključne hibride Cayenne in Panamera poganja tehnologija, ki smo jo razvili na dirkališču. Izjemno močni elektromotorji s takoj razpoložljivim navorom podpirajo bencinske motorje, dovršen visokotehnološki pogonski sklop pa zagotavlja izjemne pospeške z mesta in močno zvezno pospeševanje pri višjih hitrostih. Modeli E-Hybrid delujejo v štirih osnovnih načinih vožnje - varčnem E-Power za vsakodnevne opravke, učinkovitem hibridnem Hybrid Auto za daljša potovanja ter Sport in Sport Plus za izkoriščanje maksimalnega potenciala obeh motorjev.

5 MIN BRANJA

Menu item

Porsche e-goriva: Trajnostna in okolju prijazna prihodnost motorjev z notranjim izgorevanjem

Strast do vožnje na eni in trajnostni odnos do okolja na drugi strani. Je možno oboje hkrati? Z našimi visokozmogljivimi električnimi športniki smo dokazali, da je. Zdaj pa gremo še korak dlje. Pri Porscheju razvijamo sintetična goriva, s katerimi lahko tudi motorji z notranjim izgorevanjem postanejo prijazni okolju.

4 MIN BRANJA

Hero image
Modeli Porsche E-Hybrid|Vse, kar morate vedeti o priključnih hibridih Porsche

Modeli Porsche E-Hybrid: Vse, kar morate vedeti o priključnih hibridih Porsche

Prodajna svetovalca v Porsche Centru Ljubljana, Ines Severinski Krivec in Filip Batič, sta Saši Kapetanoviču odgovorila na vsa vprašanja o modelih Porsche E-Hybrid. Oglejte si video, ali pa berite dalje, da jih boste tudi vi bolje poznali.

undefined

Kaj pomeni oznaka Porsche E-Hybrid?

Z oznako E-Hybrid so poimenovani priključni modeli Porsche, ki jih poganjata bencinski in dodaten električni motor. Električni motor napaja baterija, ki jo lahko napolnimo s priključitvijo na zunanji vir električne energije.

Katere so največje prednosti modelov Porsche E-Hybrid?

Največja prednost modelov Porsche E-Hybrid je povečana zmogljivost. To dosegamo z dodatnim električnim motorjem, ki podpre delovanje bencinskega motorja in tako občutno poveča kombinirano moč vozila.

Druga prednost vzajemnega delovanja obeh motorjev je večja učinkovitost.

Ob manjši porabi goriva se precej zmanjšajo tudi emisije, kar pomeni, da so modeli Porsche E-Hybrid okolju prijaznejši.

Kateri Porschejevi modeli so na voljo kot E-Hybrid?

V različici E-Hybrid sta na voljo modela Porsche Cayenne in Panamera.

Cayenne je na voljo v različicah Cayenne E-Hybrid s kombinirano močjo 462 KM ter v močnejši različici Cayenne Turbo S E-Hybrid s kar 680 KM. Oba modela sta na voljo v izvedbah SUV in Coupé.

Panamera je dobavljiva v treh hibridnih motorizacijah. Panamera 4 E-Hybrid razvije 462 KM, Panamera 4S E-Hybrid 560 KM, najmočnejša Panamera Turbo S E-Hybrid pa se ponaša s kar 700 KM. Vse tri različice so na voljo kot limuzina, podaljšana limuzina Executive ter Sport Turismo.

Najmočnejša modela Cayenne in Panamera sta torej E-Hybrid(a).

Kako deluje Porschejev E-Hybrid pogon?

V vseh modelih Porsche E-Hybrid je vgrajen dodaten električni motor s 100 kW oz. s 136 KM. Ta je nameščen med 6-valjnim ali 8-valjnim bencinskim motorjem ter 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Posebnost sistema Porsche E-Hybrid je, da je elektromotor vgrajen neposredno ob menjalnik in tako prenaša moč na vsa štiri kolesa na enak način, kot to počne bencinski motor. Takšna usklajenost zagotavlja elegantno preklapljanje motorjev v različnih načinih vožnje.

Imajo modeli Porsche E-Hybrid športen zvok?

Modeli Porsche E-Hybrid razvajajo s tipičnim športnim zvokom šest ali osemvaljnika. Elektromotor je praktično neslišen in ne vpliva na rohnenje bencinskega agregata. Intenzivnost zvoka pa lahko pri vseh modelih E-Hybrid z izbiro originalnega Porsche športnega izpušnega sistema še dodatno povečate.

Obstaja več načinov vožnje pri modelih Porsche E-Hybrid?

Hibridni sklop lahko v Panameri in Cayennu deluje v štiri različnih načinih vožnje. Razpon sega od izključno električnega pogona pri umirjeni mestni vožnji pa vse do izkoriščanja maksimalne moči obeh motorjev. Oglejte si podrobnejšo predstavitev delovanja avtomobilov v posameznih načinih vožnje.

Kako daleč se lahko z modeli Porsche E-Hybrid peljem izključno na elektriko?

Električni doseg je odvisen od izbire modela. Pri modelih Panamera ta znaša od 47 do 56 kilometrov, pri modelih Cayenne pa od 40 do 44 kilometrov. Gibljemo se torej v okvirjih povprečne dnevne poti slovenskega voznika.

Se lahko vozim tudi s popolnoma prazno baterijo?

Baterija ne bo nikoli povsem prazna. S presežki energije bencinskega motorja in z rekuperacijo energije ob zaviranju bo avtomobil sam poskrbel za to, da bo baterija vedno dovolj napolnjena za možnost speljevanja na elektriko, možnost jadranja ter za delovanje vseh sistemov tudi ob ugasnjenem bencinskem motorju.

Sicer pa hibridni avtomobil v osnovi deluje kot običajen avtomobil na notranje izgorevanje. Ko zmanjka goriva, se ustavite na bencinski črpalki in napolnite rezervoar.

Se baterija polni tudi med vožnjo?

Elektromotor opravlja tudi tako imenovano rekuperativno funkcijo. Ob zaviranju deluje kot generator, ki za polnjenje baterije izkorišča kinetično energijo avtomobila. Energija, ki bi se tako izgubila med zaviranjem, se shrani za nadaljnjo vožnjo. Intenzivnost polnjenja med vožnjo pa je odvisna od izbranega načina vožnje ter seveda vašega sloga vožnje.

Je v modelih Porsche E-Hybrid dovolj prostora?

Glede prostora vam v modelih Porsche E-Hybrid ni potrebno skrbeti. Kompaktna baterija je nameščena pod dno prtljažnika, kar pomeni, da bo prostora za prtljago vedno dovolj.

Prtljažnik Cayenna E-Hybrid se ponaša s 645 litri prostornine, ob zloženih zadnjih sedeži pa se prostornina poveča na kar 1607 litrov.

V prtljažnik Panamere 4 E-Hybrid lahko pospravite 403 litre prtljage, oziroma 1242, če zložite zadnje sedeže. Še več prostora je v Panameri 4 E-Hybrid Sport Turismo, ki se ponaša s prtljažnikom prostornine 418 litrov oziroma 1287 litrov ob zloženi zadnji klopi.

Kje vse lahko polnim, ko sem na poti?

Modele Porsche E-Hybrid lahko polnite na vseh javnih električnih polnilnicah, ki omogočajo polnjenje z izmeničnim tokom (AC).

Kakšno opremo potrebujem za polnjenje na javni električni polnilnici?

Za polnjenje na javni električni polnilnici potrebujete “Mode 3” polnilni kabel, ki je del dodatne opreme avtomobila. Nekatere polnilnice pa imajo kabel že vgrajen, zato svojega kabla ne potrebujete.

Kako dolgo se Porsche E-Hybrid polni na javni električni polnilnici?

Prazno baterijo boste napolnili v ca. 4 urah, če bo vaš avtomobil opremljen s serijskim 3,6 kW notranjim polnilcem ali v 2 urah in pol, če se boste odločili za opcijski 7,2 kW notranji polnilec.

Moram baterijo vedno do konca napolniti?

Baterije vam ni treba napolniti do konca. Moderne Porschejeve baterije nimajo tako imenovanega spominskega učinka, ki bi skrajšal njihovo življenjsko dobo. Celo nasprotno, priporočamo polnjenje med 20 in 80-odstotno napolnjenostjo. V tem območju se bo baterija tudi najhitreje napolnila.

Je parkiranje modelov Porsche E-Hybrid med časom polnjenja brezplačno?

Ob javni električni polnilnici boste lahko med časom polnjenja parkirali brezplačno. Čas brezplačnega parkiranja določajo ponudniki polnilnic, običajno pa ta znaša 3 ure.

Lahko modele Porsche E-Hybrid polnim tudi doma?

Modeli Porsche E-Hybrid so zasnovani ravno za polnjenje doma. Za običajno polnjenje zadostuje že gospodinjska vtičnica, za hitrejše polnjenje pa si lahko omislite domačo električno polnilnico.

Kakšno opremo potrebujem za polnjenje doma in kje jo lahko kupim?

Za polnjenje na domači električni vtičnici potrebujete le originalni prenosni polnilec Porsche, ki je del serijske opreme avtomobila. Ta polnilec omogoča običajno polnjenje ali hitrejše polnjenje, če vam električna napeljava to omogoča. Pri pregledu vaše obstoječe električne napeljave in pri izbiri naprednejših načinov polnjenja vam bomo pomagali v Porsche Centru Ljubljana.

Kako dolgo se Porsche E-Hybrid polni na običajni gospodinjski vtičnici?

Na običajni gospodinjski vtičnici boste prazno baterijo popolnoma napolnil v približno 8 urah, torej praktično čez noč.

Kako dolgo se Porsche E-Hybrid polni na domači električni polnilnici?

Časi polnjenja na domači električni polnilnici so enaki časom polnjenja na javi električni polnilnici. S serijskim 3,6 kW notranjim polnilcem se bo prazna baterija popolnoma napolnila v približno 4 urah, z opcijskim 7,2 kW notranjim polnilcem pa se bo čas polnjenja skrajšal na približno 2 uri in pol. Polnilni časi seveda držijo od predpostavki, da je razpoložljiva moč polnjenja na domači polnilnici dovolj visoka.

Kaj pomeni sistem Porsche Connect?

Porsche Connect je sistem, ki povezuje lastnika z avtomobilom, avtomobil pa povezuje s svetom. Gre za dovršen digitalni ekosistem, ki deluje s pomočjo podatkov v oblaku ter mobilne povezave. Sistem omogoča funkcije, kot so navigacija s podatki v realnem času, lociranje vozila, glasovno upravljanje vozila, opozarjanje na nevarnosti na cesti in še mnogo več.

Kaj omogoča aplikacija My Porsche?

Aplikacija My Porsche omogoča nadzor nad avtomobilom na daljavo. Med drugim lahko v realnem času preverite, ali je avto zaklenjen (in ga po potrebi zaklenete), kakšno je stanje napolnjenosti baterije in koliko goriva je še v avtomobilu. Tudi pot lahko načrtujete na mobilnem telefonu in podatke pošljete v navigacijski sistem avtomobila.

V vročih ali mrzlih dneh bo zelo priročna tudi funkcija klimatizacije avtomobila na daljavo.

Lahko avto segrejem ali ohladim tudi ko ta ni prižgan?

Modeli Porsche E-Hybrid imajo močno baterijo, ki ne poganja samo električnega motorja pač pa napaja tudi klimatsko napravo.

Tako lahko potniški prostor segrejete ali ohladite tudi takrat, ko vozilo brez prižganega motorja stoji na mestu. Časovnik klimatizacije je mogoče nastaviti v avtomobilu, še bolj praktična pa je daljinska nastavitev s pomočjo mobilne aplikacije My Porsche.

Obstaja za modele Porsche E-Hybrid tudi kakšno financiranje?

Obiščite naš portal financiranje.porsche.si, kjer si lahko financiranje modelov Porsche E-Hybrid prilagodite po svojih željah in potrebah.

Newsletter image